The Hague Academy for Local Governance is een jonge, internationale non-profit organisatie die praktijkgerichte trainingen ontwikkelt met als doel goed lokaal bestuur, publieke dienstverlening en sociale-economische ontwikkeling overal ter wereld te versterken.

The Hague Academy werkt samen met een breed netwerk van onderzoek instituties, universiteiten, ontwikkelingsorganisaties, maatschappelijke organisaties, ministeries, en lokale overheden vanuit de hele wereld. Door deze samenwerking, zijn we in staat trainingsprogramma’s te organiseren waarin de nieuwste theorieën, praktijkvoorbeelden en inzichten vanuit verscheidene regionale contexten behandeld worden.
De trainingen worden deels gefinancierd door donor- en ontwikkelingsorganisaties zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, EU, Wereldbank en USAID. Daarnaast zijn er open trainingen waarvoor de deelnemers zelf sponsors zoeken.

Ook heeft The Hague Academy een speciaal talent programma dat zich richt op jonge ambitieuze ambtenaren uit ontwikkelingslanden; Talent for Governance. Om hen de mogelijkheid te bieden een talent programma te volgen bestaande uit training, stage en netwerkactiviteiten, worden er voor dit programma fondsen geworven bij derden.

Momenteel zijn we op zoek naar:

Twee stagiaires

Voornaamste taken van de stagiair zijn; de programma managers ondersteunen bij het voorbereiden en uitvoeren van trainingen; het bijhouden van de (relatie) database en het volgen van ontwikkelingen en opzoeken van praktijkvoorbeelden op het gebied van lokaal bestuur in ontwikkelingslanden.

Daarnaast zal er van de stagiair gevraagd worden om te ondersteunen bij communicatieactiviteiten, zoals de promotie van trainingen en het schrijven van content voor de website en (fondsenwervende) werkzaamheden voor het Talent for Governance-programma.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Het assisteren bij het beheer en de uitvoering van de draaiboeken van training programma’s;
 • Aanspreekpunt voor allerhande vragen van de deelnemers van training programma’s;
 • Beheer van het online learning netwerk van training programma’s;
 • Het verwerken van de evaluaties van trainingsprogramma’s;
 • Ondersteuning bij communicatie en fondsenwervende activiteiten.

Vereisten en vaardigheden:

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Bovendien is één van de stageplekken bestemd voor een kandidaat die de Franse taal goed beheerst;
 • Flexibele instelling;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden om te werken in een multiculturele setting;
 • Bewezen vaardigheden in organiseren en zelfstandig werken;
 • Beschikbaar vanaf 30 januari 2017 voor zes maanden.

Wij bieden: 

 • Een internationale en dynamische werkervaring;
 • Stagevergoeding van 370 Euro per maand (netto, full time);
 • On-the-job trainingskansen;

Hoe te solliciteren?

E-mail je cv en motivatiebrief voor 12 december 2016 (24:00) naar recruitment@thehagueacademy.com (o.v.v. Stage 1e helft 2017). Interviews zullen op 16 en 21 december 2016 plaatsvinden.

Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Marlies de Jong via telefoon nr 06 20 30 11 68 (werkt maandag, dinsdag en vrijdag).