Jaar van deelname: 2014
Leeftijd: 31
Functieomschrijving: Senior manager juridische dienst
Lokale overheid: Kwazulu- Natal Afdeling voor publieke werken
Land: Zuid-Afrika
Talentprogramma: Vrouwelijk leiderschap en Gender mainstreaming
Stage gemeente: Gemeente Hoorn

Mijn werk voor provincie Kwazulu Natal

“Ik ben een van de acht vrouwelijke senior managers (36% van alle managers) op de afdeling Publieke werken van provincie Kwazulu Natal. Mijn organisatie is de proviciale afdeling die het beheer voert over al het land in eigendom van de overheid; daarnaast werkt mijn afdeling als uitvoerend orgaan voor andere provinciale afdelingen zoals die van Gezondheid en Educatie, om hen van assistentie te zijn met betrekking tot infrastructuur en vastgoed gerelateerde zaken, zodat ook zij hun centrale doelstelleningen kunnen behalen en een goede dienstverlening kunnen verzekeren.”

Ervaring in Nederland
 “De training bood waardevolle inzichten en empirisch bewijs over de vraag waarom de kwesties van vrouwen iedereen beïnvloeden, en waarom vrouwelijke ‘empowerment’ effect heeft op de samenleving als geheel, en hoe de participatie van vrouwen daadwerkelijk leidt tot een meer productieve samenleving.”

“”De stage was zeer verhelderend, omdat uiteenlopende standpunten van het onderwerp aan de orde kwamen. Het schema was intensief maar stimulerend. Ik hoefde mij nooit te vervelen: er was altijd de volgende afspraak! Het verblijf bij mijn gastgezin was geweldig: ze waren zeer gastvrij en vriendelijk, en ik voelde me op mijn gemak in hun huis! ”

Back-Home-actie plan
De provincie heeft al beleid op gebied van politieke participatie en empowerment van vrouwen, en ik hoop dat de inzichten en ervaringen die ik tijdens het programma heb opgedaan mij helpen de uitvoering hiervan binnen mijn organisatie nog beter te laten geschieden.

Als dat lukt, worden de volgende resultaten haalbaar:

1 Vrouwelijke werknemers zullen profiteren van het werken in een omgeving die is afgestemd op sekse-responsiviteit en in lijn met hun behoeften;
2 De organisatie zal hiervan de vruchten plukken en zal dienen als een voorbeeld van andere overheidsdiensten;
3 Het beleid zal ook de vrouwen in mijn provincie ten goede zal komen omdat ook in dienstverlening met gender wordt rekening gehouden;
4 de acties van het departement zullen als een extra motivatie voor deze vrouwen dienen;