Naast de reguliere selectieprocedure van Talent for Governance bieden wij ook de mogelijkheid aan organisaties om zelf talenten uit te nodigen. Abbas werd op deze wijze uitgenodigd door Gemeente Amstelveen.

Jaar van deelname: 2016
Leeftijd: 29
Functieomschrijving: Hoofd van de afdeling public relations en media
Lokale overheid:  Gemeente Dura
Land: Palestijnse gebieden
Talentprogramma: Lokale Dienstverlening en de SDG’s
Stage: Gemeente Amstelveen

Mijn werk voor de gemeente
Ik ben het hoofd van de afdeling public relations en media van gemeente Dura. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het creëren van een netwerk tussen de gemeente en de mensen van Dura, het overbrengen van berichten en de behoeften van de burgers aan de beleidsmakers en vice versa. Ook zijn we verantwoordelijk voor (internationale) communicatie en ontvangst van buitenlandse gasten.

Ervaringen in Nederland
De training gaf me een internationaal inzicht op verschillende onderwerpen binnen lokaal bestuur, zoals: het uitvoeren van de SDG’s, het systeem van gezondheidzorg, gender aspecten etc. Ik heb veel ideeën opgedaan die we zouden kunnen uitvoeren in Dura. Het uitwisselen van ideeën met mensen vanuit verschillende landen was heel erg inspirerend.

De stage bij Amstelveen was ook erg nuttig. Een geweldige ervaring om te zien hoe het werk op verschillende afdelingen is georganiseerd en dat er zulke gespecialiseerde mensen werken.

Back Home Actie Plan
Van te voren was mijn plan vrij simpel; om alle tijdens het programma opgedane kennis zo veel mogelijk te delen met de juiste afdelingen binnen mijn gemeente.

Ik heb tijdens mijn verblijf in Nederland het plan meer gespecificeerd. Uiteraard ga ik mijn nieuw opgedane kennis delen. Maar ik zal de focus vooral leggen op gezondheidzorg en het opzetten van een medische centrum. En ook hoop ik op meer uitwisseling met gemeente Amstelveen.