Jaar van deelname: 2013
Leeftijd:  32
Functieomschrijving: Assistent-commissaris en gemeenteambtenaar
Lokale overheid: Karachi (District Oost)
Land: Pakistan
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stage gemeente:  Gemeente Rotterdam

Mijn werk voor Karachi (District Oost)
Ik ben assistent commissaris en gemeenteambtenaar van het Jamshed kwartier dat weer een sub-divisie is van het Oostelijk district van de stad Karachi. Mijn verantwoordelijkheden omvatten algemene administratie van de sub divisie, de planning en implementatie van ontwikkelingsprojecten, voornamelijk op het gebied van gezondheidzorg, onderwijs en burger faciliteiten”

“De laatste twee jaren ben ik werkzaam op het gebied van lokaal bestuur. I wilde altijd al een verschil maken en daarom begin ik mijn carrière in een van de meest achtergestelde rurale gebieden van Pakistan. Ik had verwacht dat ik een betere situatie zou aantreffen in het stedelijk gebied. Er zijn bijvoorbeeld meer faciliteiten op gebied van onderwijs en gezondheidzorg en economische activiteit is groeiend. Echter, ook hier is de armoede wijdverspreid, vooral onder vrouwen en achtergestelde groepen. Een van mijn doelen is om juist vrouwen te steunen met onderwijs waardoor zij ook bij gaan dragen aan lokale economische ontwikkeling.”

Ervaring in Nederland:
“ Het onderwerp ‘LED in grondstofrijke gebieden’, vooral in rurale gebieden, en in (post) conflictsituaties was veelal van toepassing op de uitdagingen voor ons in Pakistan. Daarnaast vond ik het ook heel waardevol dat de andere deelnemers ook veel ideeën vanuit de hele wereld deelden.”

“Mijn bezoek aan de stad Rotterdam was goed en informatief. Onder andere, bezocht ik RDM (onderzoedeelden k en ontwikkeling) en de Rotterdam Investment Agency, die allebei zeer interessant waren. ”

Back-Home-Action Plan
De oprichting van een beroeps training centrum voor vrouwen. In dit verband is er al het een en ander aan vooruitgang  geboekt (update uit februari 2014).“