Jaar van deelname: 2013
Leeftijd:  27
Functieomschrijving: Medewerker afdeling land, nederzettingen en economische ontwikkeling
Lokale overheid:  Amathole District
Land: Zuid Afrika
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stage gemeente:  Gemeente Zwolle

Mijn werk voor het Amathole District:
Ik biedt strategisch advies aan het hoofd van de afdeling om zodoende meer reactieve en rekenschap gevende dienstverlening te bieden. Daarnaast beheer ik ook de promotie voor investeringen en de relaties met stakeholders met als strategisch doel de holistische regionale economische ontwikkeling.

Mijn carriere doel is bij te dragen aan de welvaart van Zuid Afrika, met name van de Oost Kaap provincie.  Daarmee zal ik bijdragen aan de algemene prestatie en goede reputatie van mijn werkgever en het behalen van de doelen op het gebied van ontwikkeling en welvaart van Zuid Afrika. Wat mijzelf betreft zou ik graag mijn kennis en kunde op het gebied van onderzoek, communicatie, administratie en bestuur ontwikkeling.

Ervaring in Nederland:
“De training was een uitgebreide en interactieve mogelijkheid om het concept van lokale economische ontwikkeling te ontrafelen. Er was een grote integratie en afstemming van theorie en praktijk.”

“Ik bezocht gemeente Zwolle. De gastvrijheid was geweldig en mijn gastheren waren enorm vriendelijk en warm! Het hoogtepunt van het bezoek was erachter te komen dat landbouw een onderdeel van de samenleving én een tool die gemeenschappen samenbrengt kan zijn. Er was een hoge mate van flexibiliteit op wat ik wilde zien. Het bezoek aan de verschillende projecten heeft mij doen beseffen dat men zich bezig moet houden met waar men goed in is, om daarna samen te komen om synergiën te vinden ter bevordering van de gehele sector.”

Back-Home-Action Plan:
Eenmaal terug ga ik werken aan een project dat al in de maak is. Het Amathole District werkt aan het opzetten van een Fruit & Groenten veiling. De belangrijkste doelstelling hiervan is om de best mogelijke omstandigheden te scheppen voor de verkoop van de producten van de boeren en te helpen bij het ​​verhogen van de omzet.”

“Het Talent programma heeft mij veel informatie en kennis geboden die me zal helpen met de uitvoering van dit project.”