Jaar van deelname: 2012
Age: 30
Functieomschrijving: medewerker gemeenschapsontwikkeling
Lokale overheid: Babati District Council
Land: Tanzania
Talentprogramma: Burgerparticipatie
Stagegemeente: gemeente Huizen

Mijn werk voor Babati
“Als medewerker gemeenschapsontwikkeling spendeer ik meer dan 80% van mijn tijd in rurale gebieden. Bijna 83% van de bevolking in Babati is afhankelijk van landbouw.”

“De meeste weduwen in Babati moeten omgaan met grote uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid doordat zij hun grootste bron van dagelijks brood verloren met de dood van hun mannen. Daarnaast hebben de meeste van deze gezinnen minstens zeven kinderen die allemaal afhankelijk zijn van hun moeder. De impact van klimaat verandering heeft voor een vermindering van landbouw productiviteit gezorgd. Een sector met meer groeipotentieel zou de kippenhouderij zijn.”

Ervaringen in Nederland
“Ik vond de training erg interessant, maar het meest opwindende vond ik misschien wel de stage bij gemeente Huizen. Daar bezocht ik onder meer een kippen boerderij, welke erg ver modern was, veel te modern om ook in Babati uit te voeren natuurlijk, maar het was zeker een bron van inspiratie!”

“Ik was erg onder de indruk van mate van vertrouwen die burgers in Nederland hebben in hun overheid. En ook van de manier waarop de overheid haar burgers probeert te betrekken bij de uitvoering van gemeenschapsprojecten.”

Back Home Actie plan

In mijn Back-Home-Actie plan stelde ik tot doel de voedselveiligheid voor gezinnen van weduwen te verhogen door een kippen-houd project te starten. Het project heeft tot doel een gevoel van ondernemerschap en genoeg welvaart te creëren zodat een huishouden zich kan verzekeren van de basis behoeften. Babati kan het benodigde raamwerk bieden voor dit project.

Sinds september 2012 studeer ik voor mijn Master in Internationale Ontwikkelings Studies aan de universiteit van Wageningen. Daarna hoop ik uiteraard weer aan de slag te gaan voor het Babati District!