Jaar van deelname: 2011
Leeftijd: 37
Functieomschrijving: Accountant
Lokale overheid: Gemeente Keffi
Land: Nigeria
Talentprogramma: Fiscale Decentralisatie & Financieel management
Stagegemeente: Gemeente Assen

Mijn werk voor gemeente Keffi 
“Chef  ligt op slechts 60 kilometer van de hoofdstad van Nigeria, Abuja en maakt deel uit van de regio Nasarawa. Landbouw is de belangrijkste economische activiteit in de regio. Keffi telt rond de 100.000 inwoners.”

“Ik werk als accountant bij gemeente Keffi en ik ben verantwoordelijk voor de coördinatie van de financiële afdeling. Deze afdeling wordt ook wel gezien als de ruggengraat van de gemeente.”

Ervaringen in Nederland
“De training heeft mij theoretische inzichten gegeven over hoe een visie te creëren op inspirerend leiderschap, en een goed sociaal systeem van economische groei en ontwikkeling. Beide theorie en de praktische aspecten van de training zijn direct toepasbaar in mijn gemeente maar het zal geleidelijk moeten worden ingevoerd.”

“Tijdens mijn stage bij gemeente Assen heb ik geweldige mensen ontmoet en ik voelde mij er thuis. Ik heb vee nieuwe dingen geleerd en heb een het niveau van transparantie en accountability van de publieke diensten in Nederland mogen ervaren. Het Hanze instituut van Technologie is een van de meest interessante en spectaculaire dingen die ik heb gezien in Assen.’

Back-Home-Action Plan
” De ervaringen die ik heb opgedaan na mijn bezoek in Nederland zullen zeker een impact hebben op mijn gemeenschap. Ik zal mijn nieuwe kennis  op gebied van besluitvorming, participatior budgetteren en uitvoering  delen met mijn werkgever. Goed bestuur is de emancipatie van mensen door  de  emancipatie van het lokale bestuur.  Ik zou graag workshops voor het personeel van mijn gemeente organiseren zodat we samen met elkaar plannen kunnen bedenken om goed bestuur in Keffi te versterken. Mijn nieuwe kennis zou mensen moeten kunnen inspireren en nieuwe ideeën zullen de gemeenschap helpen.”