Jaar van deelname: 2018

Leeftijd: 36

Functieomschrijving: Beleidsadviseur bij de River and Coastal Planning Section at Public Works and Water Resources Department

Lokale overheid: Provincie Centraal Sulawesi

Land: Indonesië

Talentprogramma: Local Service Delivery

Stage: Blaricum-Eemnes-Laren

“As a member of the Staff at River and Coastal Planning Section at Public Works and Water Resources, I am working on the technical planning of surface”

Mijn werk voor de gemeente

Als lid van de afdeling Rivier- en Kustplanning bij de afdeling Openbare Werken en Watervoorzieningen werk ik aan de technische planning van de fysieke omgeving van water. Dit omvat waterbronnen, zoals rivieren, wateren en meren en duurzaamheid in de landbouw. Dit betekent dat ik ook werk aan de planning voor overstromingen en kustafbraak. In mijn werk probeer ik de verbinding te zoeken met de burgers en hen een actieve rol te laten spelen bij het plannen van projecten.

Ervaringen in Nederland

Tijdens mijn verblijf in Nederland heb ik eerst deelgenomen aan de Local Service Delivery-training. Wat ik het meest interessant vond tijdens de training was om nieuwe informatie en globale perspectieven te krijgen over fundamentele kwesties, terwijl er ook enkele praktische oplossingen en methoden werden gepresenteerd door experts en mededeelnemers op basis van hun eigen lokale ervaringen. Ik werd geïnspireerd door de succesverhalen uit andere delen van de wereld te horen. De stage was erg waardevol voor mij. De stageplanning werd op basis van mijn persoonlijke verwachtingen geregeld, wat zeer nuttig en effectief was. De gemeenteambtenaren waren erg gastvrij, vriendelijk, warm en behulpzaam. De hoogtepunten waren de praktische projecten die ze me lieten zien. De manier waarop de gemeente oplossingen vindt om de samenleving als eerste prioriteit te stellen, was echt nuttig voor mij om te ervaren.

Mijn Project

Ik probeer verschillende belanghebbenden bij het voorkomen van overstromingen beter laten samenwerken, door een effectief netwerk met hen te bouwen. Op deze manier kan de impact can overstromingen tot een minimum beperkt worden om enorme schade te voorkomen. Voor het geïntegreerde water management wat hiervoor nodig is, is inzet nodig van alle groepen die hierbij betrokken zijn: de overheid, academici en de lokale gemeenschappen.

Centraal Sulawesi, Indonesië

De provincie Central Sulawesi heeft een landoppervlak van 68.033 vierkante kilometer en daarnaast 189.480 vierkante kilometer water. Het bestaat uit 9 districten en 1 hoofdstad, genaamd Palu, gelegen in het centrum van Sulawesi. Het aantal inwoners in de provincie is 2.876.689. De belangrijkste bijdrage aan de groei van het BBP komt van de landbouw, die de economische ontwikkeling stimuleert.