Jaar van deelname: 2016
Leeftijd: 34
Functieomschrijving: Beleidsmedewerker Handel
Lokale overheid: Kwale district
Land: Kenia
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stage: Apeldoorn

Mijn werk voor het district
Binnen het district Kwale formuleren we nieuw beleid en verbeteren we bestaand beleid, zodat de handel binnen onze provincie beter gepromoot wordt. Daarnaast stimuleren we de ontwikkeling van kleine en middelgrote ondernemingen door trainingen, richten we advies organen op en sturen we aan op de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Ook willen we industriële ontwikkeling creëren door het mechaniseren van middelgrote en grote bedrijven.

Mijn ervaringen in Nederland
Deze ervaring heeft mijn leven veranderd. Ik heb tijdens de training zo veel kennis opgedaan van de experts en de andere deelnemers die zo veel kennis en ervaringen met zich mee brachten. En dan heb ik nog niet de veldbezoeken genoemd die erg interessant waren.

Ik heb een geweldige tijd gehad in Apeldoorn. Ik werd ontvangen door de burgemeester, gemeentesecretaris en collega’s van de economische afdeling. Ik was erg blij met mijn plaatsing omdat het erg veel verband hield met mijn werkveld. Ik vond het ook erg leuk om bij mensen thuis te logeren waardoor ik er ook een culturele interactie plaatsvond met Nederlandse gemeenschap.

De gemeente had zowel tijdens de formele werkuren als de privé tijd een programma voor mij bedacht en altijd was er een collega in de buurt die mij kon helpen en meer inzicht kon geven. Ook de veldbezoeken waren goed georganiseerd.

Winstgevende landbouw
Mijn project is erop gericht om partnerschappen te creëren tussen het gemeentelijke bestuur van Kwale en arbeiders die fruit, graan, kokosnoten en zuivel produceren. Er kan veel welvaart worden gecreëerd door de boeren te adviseren over productiecapaciteit en commerciële landbouw, waarbij de gemeente machines en technische kennis kan verstrekken. Door de schaalvergroting van de landbouw, zal er meer werkgelegenheid ontstaan, omdat er bij grootschaliger landbouw meer mankracht nodig is. De deelnemende boeren zullen direct hogere opbrengsten genereren en de ingehuurde arbeiders zullen hun gezinnen beter kunnen onderhouden.

Toen ik met het programma startte had mijn plan één doel, maar dat is tijdens het programma uitgegroeid tot een plan met zo’n zes punten die ik wil bereiken.

Ik zal na drie maanden, een half jaar en na een jaar een update geven van de voortgang van het Back Home Action plan.