Jaar van deelname: 2011
Leeftijd: 37
Functie omschrijving: Ambtenaar Ruimtelijke Ordening/GIS specialist
Lokale overheid: Gemeente Ndola
Land: Zambia
Talentprogramma: Leiderschap & Gemeentelijk management
Stagegemeente: Gemeente Den Haag

Mijn werk voor Ndola
“Ndola is de op een na grootste stad van Zambia met een populatie van ongeveer 375.000. Nieuwe economische en sociale veranderingen hebben plaatgevonden in deze regio na de liberalisering van de vroege jaren ’90. Mijn verantwoordelijkheden zijn het monitoren en evalueren van het budget en de project planning en het managen van een multidisciplinair team. Al deze aspecten van mijn baan hebben te maken met leiderschap en management. Als manager ben ik vooral opgeklommen in mijn huidige functie door mijn technische kunnen als Ruimtelijk ordenaar en GIS specialist.”

Ervaringen in Nederland
“De inhoud van de training heeft mijn kunde op gebied van management versterkt. Ik heb een hoop goede ideeen opgedaan op het gebied van burgerparticipatie en electronische dienstverlening.”

“Het programma bij gemeente den Haagzat goed in elkaar en ik heb veel baat gehad van de interacties, zowel op een professioneel – als persoonlijk niveau.”

Back-Home-Action Plan
“Het  management team van gemeente Ndola was erg enthousiast en heeft nu al een E-governance project goed gekeurd. Een proef project is al uitgevoerd en er liggen plannen dit op te schalen voor de komende jaren.”