Jaar van deelname: 2014
Leeftijd: 24
Functieomschrijving: Beleidsmedewerker Afdeling Economische Zaken
Lokale overheid: Gemeente Tbilisi
Land: Georgië
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stage gemeente: Gemeente Zwolle

Mijn werk voor gemeente Tbilisi         

Na mijn studie bedrijfskunde en een stage via studentenorganisatie AISEC in India, ben ik aangenomen om stage te lopen bij de gemeente. Die stage liep uit op een baan waarbij ik als medewerker werkte bij allerlei projecten die werden ondersteund door verschillende internationale donororganisaties. In mijn huidige functie werk ik voor de nieuw opgezette afdeling economische zaken, ook als ‘chief specialist’ (red. beleidsmedewerker). Onze afdeling houdt zich bezig met de Tbilisi City Strategy (CDS), investeringen, budgetten, project ‘Open Data’ en onderzoek naar de vastgoedmarkt. Naast mijn baan rond ik momenteel ook mijn masterstudie bedrijfskunde af.

Mijn doelen zijn heel erg verbonden met de doelen van de stad. In eerste instantie gaat het mij erom van Tbilisi een internationaal innovatief centrum van ondernemerschap in de regio te maken en om jonge internationaal denkende ondernemers aan te trekken en te versterken.

Ervaringen in Nederland
Door de training Lokale Economische Ontwikkeling heb ik een nieuw perspectief gekregen op ontwikkelingen die mogelijk zijn in steden en het platteland. Ook heb ik tijdens studiebezoeken meer inzicht gekregen in Nederlands beleid op het gebied van landbouw.

“Gedurende mijn stage in Zwolle heb ik gelogeerd bij een Nederlands gezin, heb ik de burgemeester ontmoet en met hem het thema leegstand van kantoorgebouwen besproken wat een gemeenschappelijk probleem is in Tbilisi en Zwolle.”

De medewerkers van de gemeente waren heel behulpzaam en hebben me geholpen om informatie te verzamelen over hoe Zwolle omgaat met leegstaande gebouwen. De mensen die ik gesproken heb en de kennis die ik heb opgedaan heeft mij geïnspireerd om na te denken over ideeën die ik kan implementeren in mijn gemeente.

Verder heb ik in Zwolle geleerd hoe belangrijk online marketing en e-commerce is voor kleine bedrijven. “Netwerken, meer doen met minder middelen, is een belangrijke boodschap van Zwolle.”

Het talent programma heeft mij geïnspireerd om het onderwerp jong en sociaal ondernemerschap op de agenda van de Global week of Entrepreneurship 2015  in Georgië te zetten

Back-Home-Action Plan
In mijn werk ligt de nadruk op het stimuleren van de ontwikkeling van lokale bedrijven.

In mijn Back Home Action Plan richt ik me op hoe lokale bedrijven, ondernemerschap en investeringen in Tbilisi gestimuleerd kunnen worden; hoe jong ondernemerschap aangemoedigd kan worden; en hoe lege kantoorgebouwen gebruikt kunnen worden in Tbilisi.