Jaar van deelname: 2011
Leeftijd: 33
Functie omschrijving: Directeur afdeling Planning & Ontwikkeling 
Lokale overheid: Ntcheu District
Land: Malawi
Talentprogramma: Klimaatverandering & Duurzaamheid
Stagegemeente: Gemeente Zwolle

Mijn werk voor Ntcheu district
“Ntcheu district telt 475.000 inwoners, is gelegen in het centrum van Malawi en staat bekend om de landbouw.”

“Ik werk als Directeur van de afdeling Planning & Ontwikkeling en mijn belangrijkste taken zijn om een leidende rol nemen bij het formuleren en uitvoeren van lokale ontwikkelingsplannen en om alle sectoren binnen de publieke dienstverlening te coordineren door middel van de vele committees die ik voorzit, zoals het District coordinatie team, het Monitoring & Evaluatie committee en het sub-committee over milieubeheer.”

Ervaringen in Nederland 
“Tijdens de training ben ik bekend geraakt met hoe aanpassingen en verlichting van gevolgen van klimaatverandering kunnen worden aangepakt door verschillende instituties in de samenleving. Ik heb ook geleerd over hoe burgerparticipatie binnen duurzame ontwikkeling te versterken en hoe verschillende modellen te gebruiken om met veranderingen in de gemeenschap om te gaan.”

“Tijdens mijn stage bij gemeente Zwolle stond ik versteld door hoe steden zich hebben aangepast aan klimaatveranderingen. Ik werd als ‘VIP’ behandeld en had zelfs mijn eigen bureau met computer! Ik ben meer te weten gekomen over de ‘ladder van burgerparticipatie’ die je kan gebruiken om verschillende niveaus van participatie te determineren en over hoe complex klimaatverandering eigenlijk is.Door mijn interactie met raadsleden weet ik meer over hoe gemeenten in Nederland werken en kon ik dat ook relateren aan hoe wij ons werk in Malawi doen.”

Back Home Action Plan
“Na mijn terugkeer in Ntcheu, wordt er van mij verwacht dat ik een presentatie houd voor het management team van het district over mijn bezoek aan Nederland. De presentatie zal zich richten op belangrijkste ideeen die ik heb opgedaan tijdens het programma, specifiek diegene die toepasbaar zijn in mijn district. Ik zal de complexiteit van klimaatverandering uiteenzetten voor mijn collega’s en ook de methoden die kunnen worden toegepast in alle ontwikkelings interventies, alles om het leven van de mensen die ik dien te verbeteren.”