Jaar van deelname: 2012
Age: 33
Functieomschrijving: Medewerker afdeling statistiek
Lokale overheid: Kadjebi district
Land: Ghana
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stagegemeente: provincie Drenthe

Mijn werk voor Kadjebi
“Ik ben assistent hoofd binnen de afdeling statistiek en gepositioneerd in een typisch ruraal district genaamd Kadjebi in het noordelijk deel van de Volta regio in Ghana.”

“Mijn visie voor Kadjebi is om de economie van het gebied te transformeren van kleinschalige boerenbedrijven en handel naar gecommercialiseerde landbouw, waarbij landbouw dus als bedrijf wordt gezien en technisch geavanceerde lokale bedrijven. Kortom, om de economie van Kadjebi voor het grootste deel geindustrialiseerd te krijgen in 2020.”

Ervaringen in Nederland
“Een aantal technische experts in de training waren geweldig omdat ze echt praktische voorbeelden aandroegen en ook verschillende cases hadden die wij konden analyseren. Het belang van de stage binnen het programma moet echter niet worden ondergewaardeerd. De interactie was erg praktisch van aard, de financiele afdeling heeft bijvoorbeeld de tijd genomen om hun gehele process uit één te zetten voor mij! Wij hebben daarnaast ook nog afgesproken om na de stage in contact te blijven!”

Back-Home-Action plan
“Wanneer ik terugkeer zal ik mijn ervaringen delen met de districtsraad. Ik heb een aantal ideeen ontwikkeld om groei te faciliteren en de rijst-sector te versterken, door open te staan voor ideeen uit de sector zelf en daarin wel een leidende rol te nemen.”

“In eerdere situaties zagen we ons genoodzaakt expertise van derden in te huren, nu denk ik dat mijn nieuwe kennis van enorme waarde voor het district kan zijn.”