Jaar van deelname: 2011
Leeftijd: 31
Functieomschrijving: Accountant
Lokale overheid:  Gemeente Bethlehem
Land: Palestina
Talentprogramma: Leiderschap & gemeentelijk Management
Stage gemeente: Gemeente Huizen

Mijn werk voor gemeente Bethlehem
“Bethlehem is een kleine stad op de West Bank, niet ver gelegen van de grens met Jordanië. Er wonen 40.000 mensen in Bethlehem en het heeft een van de grootste Palestijns christelijke gemeenschappen van het midden oosten. De politieke situatie zorgt voor een hoop zorgen en veel van de inwoners mogen de stadsgrenzen niet eens over. Ik ben als accountant werkzaam voor de gemeente sinds 2004 omdat ik, net als mijn vader ook deed, iets goeds wilde doen voor de lokale gemeenschap. Het monitoren en evalueren van de belastingen, tender voorstellen en onroerende goederen zijn mijn grootste verantwoordelijkheden. Vaak komen hierbij ook aspecten van Leiderschap en Management bij kijken.”

Ervaringen in Nederland
“Tijdens de training heb ik de kans gekregen om mijn kennis op gebied van Leiderschap en gemeentelijk management te vergroten en heb ervaringen opgedaan vanuit interactie met Nederlandse collega’s.”

“De training was erg goed georganiseerd en gevuld met informatie en praktijk. De veldbezoeken naar de gemeenten boden veel nieuwe beelden en kennis. Een subonderwerp, leiderschap door financieel management, was een nieuw studieveld voor mij.”

” Ook bezocht ik de Jonge ambtenaren dag in Eindhoven, samen met 500 jonge Nederlandse ambtenaren. Tijdens mijn stage in Huizen heb ik goede ervaring opgedaan over stadsmarketing en financieel management. Ik was onder de indruk van de manier waarop de gemeente de laatste techniek gebruikt in hun omgang met de burgers.”

Back-Home-Action Plan
“Gemeente Bethlehem heeft met veel uitdagingen te maken, niettemin wil ik graag een aantal zaken verbeteren in de gemeente, zoals het strategisch plannen, tijd management, en betere communicatie met alle belanghebbenden. Ik ben er vanaf overtuigd dat na deze veranderingen, inwoners meer kunnen rekenen op nieuwe en efficiënte diensten.”