Jaar van deelname: 2013
Leeftijd:  27
Functieomschrijving: Project manager internationaal samenwerkings programma
Lokale overheid:  ’City Institute’ voor gemeente Lviv
Land: Oekraïne
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stagegemeente:  Gemeente Huizen

Mijn werk voor het City Instituut
“Het City Instituut onderzoekt en bestudeert de beste internationale ervaringen (best-practices) voor verdere implementatie in de ontwikkeling van de stad Lviv en het ondersteunt burgerparticipatie bij zaken van lokaal belang. De drie prioriteiten van het City instituut zijn Goed bestuur, Kwaliteit van Leven in de Stad en Lokale Economische Ontwikkeling. Ik ben project manager van het internationale samenwerkingsprogramma van het instituut. Het doel van mij functie is om potentiele projecten voor de gemeente te onderzoeken, de benodigde fondsen te vinden, een consortium aan partners te creëren en uiteindelijk de projecten uit te voeren zodat ze realiteit worden!”

Ervaring in Nederland
“De training maakte dat ik mijn dagelijkse werk dieper heb leren begrijpen. De training is zo opgebouwd dat het interessant was voor mensen met allerlei niveaus van kennis over economische ontwikkeling. Het is mijn werk ideeën te bedenken, en na dit programma zit ik inderdaad vol met nieuwe ideeën! Opgedaan tijdens de training, maar ook door de interculturele interacties tijdens het hele programma, uit mijn waarnemingen in Nederland, en van mijn bezoek aan de gemeente Huizen.”

“De 3 dagen van de stage in Huizen waren zeer nuttig. Mijn dagen waren gevuld met medewerkers van alle niveaus, van burgemeester tot afdelingsdeskundigen. Ik was blij dat ik erin geslaagd niet alleen ‘te halen’’ , maar ook om wat feedback te mogen geven over de gemeente. Op het gebied van toeristisch beleid bijvoorbeeld.”

 Back-Home-Action Plan
 “Op mijn LinkedIn-account heb ik een post geplaatst over het Talent Programma en het plan dat ik tijdens mijn stage heb geschreven: http://www.linkedin.com/pub/oleksandra-Sladkova /32/161/414

“Ik heb mijn BHAP gepresenteerd aan mijn teamleider en aan de directeur van mijn afdeling. Zij hebben hun opmerkingen en suggesties gedaan en hebben een werkgroep opgericht voor het publiceren van cluster ontwikkeling.”