Jaar van deelname: 2013
Leeftijd: 37
Functieomschrijving: PR medewerker
Lokale overheid: Bijeljina
Land: Bosnië Herzegovina
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stage gemeente: Gemeente Meppel én gemeente Steenwijkerland

Mijn werk voor gemeente Bijeljina
“Centraal in mijn werk staat de website van de stad, om deze up to date te houden, PR uitingen voor te bereiden en alle media te organiseren”

 “Moderne technologieën worden steeds belangrijker in de versterking van lokale economische ontwikkeling door de allocatie van informatie, en uitwisseling van ervaringen. Een van mijn grootste taken is om de site te verbeteren met informatie die economische ontwikkeling vergroot alsmede de lokale handel en industrie.”

 Ervaring in Nederland
“Ik heb een paar nieuwe ideeën tijdens de LED-opleiding opgedaan, maar die ideeën werd veel concreter in combinatie met de praktische oplossingen die ik heb gezien in de gemeenten.”

“Er zijn niet genoeg mooie woorden om mijn verblijf te beschrijven in de gemeenten Meppel en Steenwijkerland. Alles was perfect! ”

“De ambtenaren in de gemeenten stonden volledig open om al mijn vragen te beantwoorden en om mij alles te laten zien. Ik heb de beide burgemeesters mogen ontmoeten en ik had kans aanwezig te zijn op een afdelingsoverleg dat geheel in het Engels werd gevoerd, allemaal voor mij! Ze lieten mij het volledige proces van burgerparticipatie zien en gaven mij veel nuttige informatie over city-marketing, het inrichten van industriële zones voor investeringen, het functioneren van de gemeentelijke bedrijven … en zo veel meer! ”

Back-Home-Action Plan
Voor mij BHAP maakte ik een rapport over mijn ervaringen in Nederland, met speciale aandacht voor het oplossen van gemeenschappelijke problemen, de tactiek van de burgers te betrekken bij het ​​leven van de lokale gemeenschap, manieren om met beperkte middelen, het delen van kennis tussen de verschillende gemeenschappen. Mijn BHAP is na het bezoek aan de twee gemeenten nog veel vollediger geworden!”