Jaar van deelname: 2011
Leeftijd: 28
Functieomschrijving: Ambtenaar ontwikkeling
Lokale overheid: Gemeente Menji
Land: Kameroen
Talentprogramma: Leiderschap & gemeentelijk Management
Stage gemeente: Provincie Drenthe

Mijn werk voor gemeente Menji
“Menji is een kleine gemeente in het zuiden van Kameroen met ongeveer 50.000 inwoners. Het heeft te maken met veel uitdagingen en zit midden in het decentralisatieproces dat over een jaar of twee drie zou moeten zijn afgerond. Mijn verantwoordelijkheden zijn om assistentie en advies te bieden aan gekozen leden op het gebied van economische ontwikkeling en armoede verlichting, het leiden van personeel op mijn afdeling en beleid voorstellen op gebied van jeugd werkeloosheid. Bij al deze taken komen aspecten van leiderschap en management kijken.”

Ervaringen in Nederland
Tijdens de training heb ik nieuwe kennis opgedaan. Ik vertrok weer naar Kameroen met nieuw ideeen welke ik direct kon delen met mijn collega’s bij gemeente Menji.”

“Ik vond het onderwerp van de training uniek en het was ook erg goed georganiseerd. Tijdens mijn stage in Assen, bij de provincie, heb ik veel vriendelijke mensen ontmoet vanuit een verschillende cultuur.”

Back-Home-Action Plan
” Gemeente Menji heeft te maken met veel uitdagingen, maar ik ben ervan overtuigd dat verschillende afddelingen binnen de gemeenten zullen profiteren van mijn ervaringen in Nederland. Mijn BHAP en documenten uit de training zijn verwelkomt door de burgemeester, en andere medewerkers. Ik denk erover om ook een training op te zetten voor buurgemeenten om het maximale uit mijn ervaringen te halen.”