Jaar van deelname: 2013
Leeftijd:  35
Functieomschrijving: assistent-commissaris
Lokale overheid:  Districts authoriteit ( Upzaila administration) in Puthia Rajshahi
Land: Bangladesh
Talentprogramma: Fiscale Decentralisatie en Lokale financiën
Stage gemeente:  Gemeente Amstelveen

Ervaring in Nederland
“De training behandelde een onderwerp van een wereldwijd belangrijke kwestie. Voor elk democratisch land is het een must om de lokale overheid te versterken in de Fiscale Decentralisatie. Anders kunnen we niet echt democratisch zijn, of omgaan met de gevolgen van de wereldwijde economie. Ik kreeg inspiratie van de belasting en het beleid inzake afvalbeheer in Nederland. Ik denk dat als we dit toepassen in mijn land dat het zeer gunstig voor onze economie zou kunnen worden “.

“Ik denk dat we moeten niet afhankelijk van buitenlandse hulp te zijn, leningen etc. Onze economie kan zelf afhankelijk. We kunnen onze sociale zekerheid te verbeteren en te zorgen voor gelijkheid in onze samenleving. ”

“Amstelveen is een zeer mooie plaats. De organisatie van de gemeente is erg groot! Er zijn ongeveer 900 medewerkers! Er zijn ook vele afdelingen. Ik wou dat ik meer tijd hadden, sinds drie dagen is niet genoeg om alles te verkennen. Echter ik een ontmoeting met de burgemeester, die erg spannend voor mij was. En ik had ook een ontmoeting met twee bestuurders. Ze zijn zo ervaren en ik kon veel delen van mijn eigen ervaringen. ”

Back-Home-Action Plan
Bangladesh is een ontwikkelingsland. Fiscale decentralisatie is herhaaldelijk geïdentificeerd als een belangrijke strategische factor voor de verbetering van de sociaal-economische status van de bevolking en de ontwikkeling van de infrastructuur van de lokale lichamen. Gezien de politieke economie en het Grondwettelijk inzet, fiscale decentralisatie is een dwingende noodzaak tot verbetering van de dienstverlening, te reageren op de vraag van het maatschappelijk middenveld, het oplossen van conflicten, het adres van de technologische veranderingen en de uitdagingen van de toenemende verstedelijking in Bangladesh.

Zodra ik terug in Bangladesh zal beginnen met een evaluatie van de toestand van de fiscale decentralisatie in mijn district (Upazila), een startpunt van verdere beleid te vormen.