Jaar van deelname: 2017
Age: 37
Occupation: Financieel medewerker
Local Government: Gemeente Kota Langsa
Country: Indonesië
Talent programme: Local Economic Development
Internship: Hoorn

Mijn werk voor de gemeente

Als financieel medewerker maak ik maandelijks financiële rapporten voor de Regionale Raad voor Ontwikkeling en Planning van Kota Langsa. Ook ga ik deelnemen aan een ontwikkelingsprogramma voor ecotoerisme dat volgende jaar zal worden uitgevoerd.

Ervaringen in Nederland

Het was erg leuk om collega’s uit andere landen te ontmoeten tijdens de cursus Lokale economische ontwikkeling. We hebben onze ervaringen gedeeld en gesproken over de problemen waarmee we in onze steden worden geconfronteerd. Het was ook geweldig om eindelijk het team van The Hague Academy te ontmoeten! Tijdens de stage heb ik veel nieuwe kennis en praktische vaardigheden opgedaan. Ik heb geleerd hoe ambtenaren in Nederland werken, hoe ze hun eigen werktijd indelen en hoe ze in teams werken. Ik zal deze kennis delen met de collega’s in mijn eigen stad.

Het Mangrove Ecotoerisme Ontwikkelingsprogramma

Enerzijds wil ik economische ontwikkeling brengen naar Kota Langsa Village door het ontwikkelen en uitvoeren van het Mangrove Ecotoerisme Ontwikkelingsplan. Anderzijds wil ik de bevolking bewuster maken van de mogelijkheden die ecotoerisme hen biedt en hen betrekken bij het programma, zonder dat dit ten koste gaat van de natuur. Kota Langsa heeft grote wortelboombossen die een gebied van ruim 1,230 hectare beslaan, maar slechts een beperkte wortelboom (mangrove) productie. Daar ligt dus een potentieel om de werkgelegenheid en het inkomen te ontwikkelen. Eén van de pogingen die de gemeente heeft ondernomen om de plaatselijke economie te stimuleren is dit gebied voor ecotoerisme te bestemmen, zonder de natuur aan te tasten. Het concept is gebaseerd op: onderwijs, behoud van natuur en recreatie. Hiertoe heeft de gemeente toeristische faciliteiten gepland zoals: een wandelpad, speelvoorzieningen, huisjes, recreatiegebied, toiletten, visfaciliteiten, etc.

In het kader van dit programma zal de gemeente ook trainingen geven aan de plaatselijke bevolking om bij hen bewustzijn te kweken voor het belang van duurzaam ecotoerisme.

Kota Langsa, Indonesië

Deze stad ligt in de oostelijke regio van de provincie Aceh op Sumatra en beslaat 26.264 hectare, verdeeld in 55 districten en 66 dorpen. In 2015 telde de bevolking 162.814 inwoners.  Aangezien Kota Langsa een gebied van 16 km aan zee bestrijkt, levert het de grootste bijdrage aan de Indonesische visserij en wordt er veel aan diepzee duiken gedaan.