Investeer in talent bij uw partnerorganisatie

Al een aantal jaren organiseert The Hague Academy for Local Governance de training Multilevel Water Governance” in Den Haag. Tijdens deze speciale training zal er in 2019 weer een Talentprogramma worden georganiseerd.

Het totale programma (twee weken training en een stage week) vindt plaats van 9 tot en met 27 september 2019. De eerste twee weken, van 9 tot 20 september, volgen deelnemende Talenten de training. De week daarop lopen zij van maandag 23 september tot donderdagmiddag 26 september een korte stage bij het Waterschap dat het programma sponsort. De Talenten sluiten het programma af op vrijdag 27 september in Den Haag.

Nederlandse Waterschappen kunnen voor dit programma Talenten voordragen en sponsoren. Hiermee investeren zij in de ontwikkeling van hun partnerorganisaties en de versterking van lokaal bestuur en ontwikkeling in het herkomstland van het Talent. De Talenten moeten 37 jaar of jonger zijn tijdens hun deelname. Van tevoren formuleren zij een projectvoorstel, en tijdens de training en de stage wordt dit voorstel met de opgedane kennis verder uitgewerkt in een back-home-action-plan.

De waterschappen Reest en Wieden (in 2012 met Gislene Kaboré), Groot Salland (in 2015 met Gugu Sandleni) en Vechtstromen (in 2015 met Talenten Spencer Green Thompson en Bongekile Matsebula) gingen u al voor!

Wat verwachten wij van het deelnemende waterschap?

  • Een inhoudelijk interessant programma van maandagmiddag 23 september t/m donderdagmiddag 26 september 2019.
  • Zorg dragen voor accommodatie (bijvoorbeeld in een gastgezin) en maaltijden voor het Talent gedurende de stage (4 dagen en 3 nachten).
  • Een financiële donatie aan het programma om de komst van uw Talent mede mogelijk te maken.

Wat kan het waterschap van Talent for Governance verwachten?

  • Ontwikkeling en organisatie van het talentprogramma waaronder een tweeweekse internationale training, (als mogelijk) een netwerkactiviteit, communicatie met de talenten en alle logistiek.
  • Verzorgen van achtergrondinformatie over het talentprogramma en het maken van een profielpagina over de jonge ambtenaar die uw organisatie zal bezoeken.
  • Rapporteren van de vorderingen van de actieplannen die de Talenten tijdens het programma opstellen voor een project dat zij in de eigen organisatie gaan uitvoeren.
  • Uiteraard zijn alle deelnemende waterschappen ook vrienden van Talent for Governance en worden zij zo vermeld op onze website.

Als u nog vragen heeft over het programma neem dan contact op met programmacoördinator Koen Rozemeijer via email: koen.rozemeijer@thehagueacademy.com of telefoon: 06 82 65 37 83