Jaar van deelname: 2011
Leeftijd: 32
Functieomschrijving: Plaatsvervangend hoofd van afdeling Budget en Financiele zaken, op het gebied organisatie en recht.
Lokale overheid: Gemeente Charkov
Land: Oekraïne
Talentprogramma: Leiderschap & gemeentelijk Management
Stage gemeente: OVER-Gemeenten ( gemeenschappelijke service organisatie van gemeenten Oostzaan & Wormerland)

Mijn werk voor gemeente Charkov
“Charkov is een van de grootste steden in Oekraine met bijna 1.500.000 inwoners. Het is een belangrijk centrum voor cultuur, onderwijs en industrie. Ik organiseer voor min werk de ‘ workflow’ binnen de administratie, ik monitor en evalueer de documenten van de gemeenteraad, HR management en biedt juridische ondersteuning.”

Ervaringen in Nederland
“Tijdens de training en mijn stage heb ik ervaring opgedaan op verschillende onderwerpen binnen gemeentelijke management, zoals interne communicatie en nieuwe management aanpakken en ICT.”

“Ik vond de bezoeken aan verschillende gemeenten en die naar de NGO ‘ Connect’ mooie ervaringen. De gemeente waar ik mijn stage liep was heel klein vergeleken mijn eigen organisatie maar ik kon toch veel leren van de ambtenaren die ik heb ontmoet. Ik heb juist veel kunnen zien van de interne realties, die ik nooit had kunnen meemaken in een grote stad.”

” Ik nam ook deel aan de jonge ambtenaren dag 2011 in Eindhoven met 500 andere Nederlandse ambtenaren. Ik vond het evenement erg leuk. Ik was onder de indruk van hoeveel deze jonge mensen van elkaar kunnen leren terwijl ze met elkaar netwerken.”

Back-Home-Action Plan
“Na mijn terugkomst in Charkov, heb ik een aantal verbeteringen besproken gebaseerd op wat ik heb meegekregen tijdens het Talenprogramma. Naar mijn mening, is de veranderingen naar een gedigitaliseerde lokale overheid van vitaal belang. De werknemers zullen er ook alleen maar profijt van hebben en het zal hen meer vrijheid bieden.”