Jaar van deelname: 2010
Leeftijd: 31
Functieomschrijving: Hoofd Afdeling Economische en Toeristische Ontwikkeling 
Lokale overheid: Gemeente Durrës
Land: Albanië
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stage gemeente: Gemeente Drechterland

Ervaringen in Nederland
“Ik heb veel geleerd  tijdens de training. Ik leerde over de stakeholder analyse, project management en innovaties op het lokale niveau. Doordat interactieve modules werden afgewisseled met veldbezoeken en case studies werd deze ervaring de beste die ik ooit heb gehad. De training was heel nuttig voor mijn professionele en academische ervaring. De opgedane kennis was nieuw, en als ik deze inbreng in de situatie zoals die nu is in onze gemeente zal het tot verbeteringen leiden in ons strategisch plan. Het niveau van het programma was academisch en professioneel en ik heb heel veel ideeen opgedaan die ik zou willen uitvoeren in mijn organisatie om mijn werk te verbeteren zodat de burgers van Durrës daarvan kunnen profiteren.”

“De ervaring die ik heb opgedaan tijdens de stage bij de gemeente Drechterland was de meest belangrijke ervaring die ik ooit in mijn professionele leven heb meegemaakt.Dit vooral vanwege de nieuwe en nuttige kennis die ik heb opgedaan, niet alleen op gebied van lokale economische ontwikkeling, maar ook op andere lokale beleidsgebieden zoala de organisatiestructuur en beleid op gebied van huisvesting, milieu, sociale cultuur etc. Het waren stuk voor stuk voorbeelden van beleid die goed zijn om te volgen en in de toekomst zelf te implementeren. De week stage was de meest waardevolle ervaring oioit, en ik ben daar erg dankbaar voor!”

Back-Home-Action plan
“Ik wil graag het monitoring en controlerende proces van het de al bestaande strategie implementeren en deze tegelijkertijd verbeteren door nieuwe aanpassingen. Ik hoop op ‘een open mind’ van de Albanese authoriteiten zodat ik in vervolg nog meer kan samenwerken met Nederlandse gemeenten. Ik ben erg geinsporeerd door wat ik heb gezien in de manier waarop zij aan capaciteitsopbouw werken en zou dit ook graag zo willen voor de ambtenaren bij Albanese gemeenten.”

Update November 2011
“Ik werk nog steeds voor gemeente Durres, als hoofd van de afdeling Economie en Toerisme. Ik ben ook contact voor alle internationale projecten waar de gemeente aan deelneemt.  Zoals bv  IPA Adriatic CBC 2007- 2013 , Transnational South East Europe Cooperation Programme , MED Programme ( Europe in the Mediterranean ) . Ook ben ik Project Manager van het  EU project TUR.GRATE2 ( Integrated Action for Sustainable Tourism) .”

“Ik heb de kennis die ik heb opgedaan gedeeld met de rest van mijn afdeling en andere collegas in mijn gemeente. De manier waarop de medewerkers bij gemeente Drechterland problemen oplosten, hoe zij omgingen met bedrijven en het toerisme beleid heeft mij in mijn dagelijks werk erg geholpen in communicatie met de private sector hier .”

” De ambtenaren bij gemeente Durres en haar bestuur hebben de uitdaging aangenomen om partner te worden in internationale, grensoverschrijdende projecten. Met een programma als ‘Let’s grow up together’  worden de project management capaciteiten van de gemeenten getest op het gebied van EU richtlijnen en meer decentrale verantwoordelijkheden.”