Jaar van deelname: 2011
Leeftijd: 34
Functie omschrijving:
Ambtenaar gemeenschapsontwikkeling
Lokale overheid: Gemeente Eldoret
Land: Kenia
Talentprogramma: Klimaatverandering & Duurzaamheid
Stagegemeente: Gemeente Delft

Mijn werk voor gemeente Eldoret 
“Gemeente Eldoret heeft een populatie van bijna 200.000. Eldoret is de snelst groeiende stad in Kenia op dit moment en landbouw is de belangrijkste bron van inkomen. Ik werk als ambtenaar gemeenschapsontwikkeling en mijn baan houdt de organisatie van gemeenschaps versterkende trainingen in en het verbinden van gemeenschaps organisaties die zowel nationale als internationale zaken voorstaan.”

Ervaringen in Nederland 
“Tijdens de training en mijn stage heb ik veel ervaring op gedaan over gemeentelijk samenwerking met stakeholders op het gebied van duurzaamheid. Ook de complexiteit van klimaatverandering en het bestaan van waterschappen in Nederland kwamen aan bod. Ik stond versteld van hoe goed de relatie was tussen de Nongoevernementele organisaties en de gemeente Delft. Ten slotte waren de praktijk en theorie uit het programma beide erg relevant voor de situatie in Kenia, omdat klimaatverandering een grote impact heeft op het leven van onze mensen.”

Back-Home-Action Plan
“Na mijn terugkeer in Eldoret, zal ik proberen om de raadsproceduren te standardiseren met de kennis die ik heb opgedaan in Nederland.  De gemeenteraad van Eldoret heeft mij gevraagd om een implementatieplan te maken. Ik zal mijn opgedane kennis delen met andere gemeentelijke staff en hopelijke zal het voorbeeld in Eldoret worden gevolgd door andere gemeenten in Kenia.”

“Mijn volgende stap zal zijn een commissie op te zetten om alle informatie met mijn eigen collega’s en die uit andere gemeenten te delen. We zullen het netwerk dat hiervoor al eerder is opgezet gebruiken zodat de kennis in alle niveaus van de gemeenschap terecht komt.”