Jaar van deelname: 2010
Leeftijd: 24
Functieomschrijving: Beleidsmedewerker Economische zaken
Lokale overheid: Gemeente Lviv
Land: Oekraïne
Talentprogramma: Lokale Economische Ontwikkeling
Stage gemeente: Gemeente Delft

Mijn werk voor gemeente Lviv 
“Lviv, een stad met bijna 1 miljoen inwoners, ligt dicht bij de grens met Polen. Er werken ongeveer 1200 mensen voor de gemeente. Prioriteiten op het gebied van economische ontwikkeling zijn toerisme, services aan bedrijven en IT. Recent hebben wij een aantal grote projecten afgerond die gericht waren op economische ontwikkeling.  We hebben economische clusters ingericht, een strategie voor transport ontwikkeld, en nieuwe fondsen binnengehaald voor essentiële en strategische noden. Op het moment werk ik in een werkgroep die zich richt op het verbeteren van infrastructuur (elektronische en wegen). Helaas is ons grootste probleem dat we te weinig fondsen hebben voor economische ontwikkelingsprogramma’s. Desalniettemin, is het werken voor de economische afdeling heel bevredigend en inspireert het mij om nieuwe ideeën te bedenken om de economie van de stad te verbeteren.”

Ervaringen in Nederland
“Door de stage bij gemeente Delft, kreeg ik de kans om de Nederlandse praktijk op het gebied van lokale economie te bekijken. Tijdens deze ene week, ontmoetten wij bijvoorbeeld het hoofd van de Kamer van Koophandel. Dit was een mooie kans om te zien hoe de Kamer werkt in Delft en om dit te kunnen vergelijken met de Kamer van Koophandel in Lviv. Interessant was ook de introductie tot het ‘ Delft Kennisstad instituut’ en de Kennis alliantie van Zuid-Holland. Het zou fantastisch zijn als we een kennisalliantie voor Lviv zouden kunnen oprichten. Volgens mij heeft Lviv een enorm potentieel op het gebied van innovatie en high-tech economische ontwikkeling.”

Back-Home-Action plan
“Ik ben er geheel van overtuigd dat deelname aan het Talent for Governance programma mijn persoonlijke en professionele vaardigheden heeft versterkt. Ik geloof dat, door deze vaardigheden actief te gebruiken en ze te verspreiden naar mijn collega’s, mijn gemeente sterker en meer succesvol zal worden. Terwijl de impact vooral zal worden gevoeld door gemeente Lviv, hoop ik dat we ook een goed voorbeeld kunnen neerzetten in de regio.”

Update april 2013
“Ik wil graag een aantal nieuwe ontwikkelingen in mijn professionele carrière delen. Een jaar geleden werd ik gepromoveerd naar de positie van ‘ Specialist van ondersteuning van investeringsprojecten bij het Economische ontwikkeling bureau van de gemeente Lviv’.  Vorige zomer heb ik besloten om een Master opleiding bestuurskunde te gaan volgen met als specialisatie Publieke diensten aan de nationale academie voor overheidsadministratie. Dus op dit moment ben ik een student, en hoop volgend jaar af te studeren. Dit jaar rond ik ook mijn PhD in Economie af.”

“Talent for Governance heeft mij enorm geholpen, en ik ben het team erg dankbaar!”